събота, 10 декември 2016 г.

Yves Rocher Collection Noël 2016

     Коледната колекция на Yves Rocher тази година ни изненада - появи се много бързо и рано на нашия пазар. Бяха заредени лосионите, душ геловете, кремовете за ръце и ексфолииращите душ гелове в дрогерии Лили още в края на октомври. От миналия месец са налични и пълните серии в магазините на марката, така че можете да ги откриете там и да си направите подарък. :)


      От марката бяха супер мили и ме зарадваха с чорап, пълен с няколко съкровища. Вътре се криеха прекрасна свещ, мини крем за ръце и душ гел с клементина и подправки, течен сапун и балсам за устни с червена боровинка и бадем, както и тоалетната вода с лосион от серията с круша и какао. Всичко ухае празнично и вкусно, но не накъртва и да ви праща в кухнята при шкафа със сладки. Все пак има още 2 седмици до Коледа. Пазете се, за да не ви отеснеят дънките. :)


        Не мога да избера с кой аромат да започна и да кажа кой ми е най-любим, защото харесвам всички. Миналата година имаше портокал с канела, който прилича на тазгодишната клементина (мандарина) с подправки. Разликата е че в тази от миналата година се усеща сладък портокал с канела, а новата е с леко тръпчива и освежаваща мандарина. И двете са хубави. Червената боровинка е типична коледна съставка и със сигурност сте имали продукт с подобен аромат. Струва ми се, че най-интересен е круша с какао. Сега разбрах защо Тети е влюбена (линк към нейния пост) и се чудя как първо си купих точно от предните 2 серии, а тази подминах. Но ето че колекцията ми вече е пълна.


       Лосиона е с лека текстура, която попива за минута и не оставя никакви мазни следи. Типичен за останалите на Yves Rocher продукти за тяло. Приятно ароматизиран и чудесно допълващ се с тоалетната вода. За прекалено суха кожа няма да е достатъчен, но е ужасно приятна глезотия за празниците и душата. Ухае на жълтите круши масловки. Онези вкусните и сладки плодове, които имат леки кафеви петънца по тях и са сочни, поръсени щедро с какао.
Цената му е 6,50 лв. Има и 400 мл тубичка с помпа за 9,90 лв.



      Можете да носите и само лосиона, няма да се смеси с парфюма ви. Тоалетната вода не ухае цял ден, но пък това я прави чудесна за подновяване и освежаване по всяко време. На 2 часа обичам да пръскам, за да усещам прекрасния мирис на пай с вкусни круши с какао. Началото е леко спиртно, но след 15-20 секунди изчезва тази нотка и остават само прекрасните круши. Цената е 14,90 лв.



         Типичен за коледните празници е мириса на цитрусови плодове с канела и джинджифил. Затова и Yves Rocher втора година ни предлагат серия с такъв аромат. Мандарина с подправки е сладка, леко тръпчива, много ароматна и канелена вкусотия!



         Свеща е ужасно готина! Голямо браво за изисканата опаковка и цвят, в които са решили да я направят. Би била идеална за подарък или допълнение към такъв. Усеща се лек аромат на сладки цитруси с подправки в стаята. Супер красива е и само заради това си струва да я имате.



        Златния надпис и красиви щампи по него, са толкова стилни! А кутията е много здрава.




        Ако очаквате цялата къща да ухае на нея, ще се заблудите. Но някои неща са направени само да красят и радват окото. Тази свещ е такава глезотия. Струва 10,90 лв.


         В предишната ми публикация за душ гела с боровинка и бадем и лосиона с клементина забравих да спомена за текстурата на гела. Не е течен, а обратното. Доста гъст е и трябва да си помогнете с гъбата при стискане на тубичката или пръст, защото в противен случай се връща обратно. Което не е минус де, прави хубава и ароматна пяна. Тези 200 мл-ови тубички са по 4,90 лв, като има и двойни на 7,90 лв. А комплект от душ гел, течен сапун и крем за ръце в торбичка от органза струва 14,70 лв.


         Кремчето за ръце с клементина и подправки е с характеристиките на лосионите за тяло. Абсорбират се за секунди, но прекрасния им аромат остава за около 2 часа. Един от любимите ми продукти на марката. Винаги имам по един на бюрото, за да подновявам през деня. Не са мазни и можете да работите спокойно. А душ гела така ви отпуска вечер след дълъг работен ден, че не ви се иска да излизате от банята.


        Тези мини опаковки не се продават. При покупка на продукти над 15 лв ги дават като подарък. Нормалната е 100 мл и струва  6,90 лв.


          Течен сапун за ръце на Yves Rocher ползвам за пръв път в интерес на истината. Не е бюджетен за подобен продукт, но предвид състава и това че не изсушава кожата, си заслужава да го пробвате. Помпичката му е удобна и е много икономичен. Цена - 5,90 лв.


        Мечето за щастие също го има подарък в комплектите. Големи опаковки от лосион и душ гел с него, са по 16,90 лв.


         Балсам за устни също опитвам за пръв път. Изглежда плътен като текстура в гилзата, но не оставя някакъв цвят и силен мазен филм. Мек и комфортен е, няма завършека все едно сте яли мазна баничка. Стои естествено и почти незабележимо. Аромата е на червени плодчета с ядки и няма никаква химична нотка. Ухае ми на сладко от червени боровинки. На коледни маслени сладки с конфитюр от вкусни червени плодчета. Цената му е 4,50 лв.


         С масло от шеа и макадамия - подхранва, възстановява и успокоява сухите устни.



         Избора на продукти е голям и каквото да вземете за себе си или подарък от трите серии, няма да останете разочаровани. Ароматите са прекрасни, а опаковките носят удоволствие. При покупка над 30 лв ще получите и показания коледен чорап със златни мотиви.

петък, 9 декември 2016 г.

Lidl Deluxe Aromatherapy set

      Когато извадим дебелите якета, сгушим се пред камината с чаша чай и топли пантофки на краката, искаме аромата на канела, цитруси, подправки и коледно дръвче да изпълва дома ни. И тази година от Лидл се погрижиха той да ухае силно и празнично. Комплект от изпарител със 7 ароматни масла х 10 мл за лампа и потпури, 2 свещички и 2 ароматизирани (дървени) топки (за гардероб или стаята) можете да закупите за 15 лв.



        За пръв път си купувам масла за аромалампа и съм очарована. Не очаквах изобщо да се усеща толкова хубаво и силно. Препоръчвам ви да си го вземете, ако обичате свещите. В пъти по-готино и наситено ухае стаята. А всяко шишенце ще ви стигне за поне 7- 10 дни употреба. Капват се 10-20-30 капки във вода (не пропускайте тази стъпка, защото само маслото може да се запали) или колкото силен желаете да е мириса. След 2-3 часа маслото се е изпарило и не се налага да подменяте, както е с тартовете на Yankee Candle.


                                                         Ароматите са:


         - ванилия - принципно рядко понасям ванилията самостоятелно, това масло мирише жестоко на крем брюле. На сладък, гъст и размазващ вкусен тортен крем. Сякаш сте разрязали току що торта. Но не бие в носа и да причинява главоболие. Направо ми се прияжда от любимите ми пасти с крем брюле.

        - коледен сладкиш мирише силно на джинджифилови сладки. Този е наистина силно пикантен и се усещат главно подправките. Не бих казала, че е сладкиш, а по-скоро потпури. Хубав и различен е. Като напоени с много джинджифил и канела бисквити, но не и сладкиш.

         - елха - ухае на горска свежест, на зелено и бодливо борче, отрупано с шишарки. Леко остър, с акцент типичен за мъжки парфюм и в същото време е най-различния и интересен.

        - ябълка и канела е типичния коледен аромат и тук празничната магия се усеща моментално. Мирише идентично с лосиона на Velnea Apple & Cinammon. Много сладка червена ябълка, обилно поръсена с канела. В пъти по-наситен е обаче. Този е и най-универсалния според мен.


        - зимна свежест ми е любим. Представете си пълнеж на дъвка с вкус на портокал, малко канела и дъх на коледно дръвче. Заедно с ябълка и канела смятам, че са най-лесните за харесване и типично коледни.

       - портокаловото ухае точно на масло от портокал, колкото и смешно да звучи. Нито е сладък, нито горчив портокала тук. А точно узрял вкусен цитрусов плод. Малко ми напомня на пълнежа, който слагат в дъвките. Ако не го бях помирисала или се продаваше по отделно, сигурно никога няма да му обърна внимание, както и на ваниловото. Определено е неочаквано добър аромата и типично зимен!



           Комплекта е страхотен и си заслужава парите. Само маслата реално струват повече. Чудесен е и за подарък, така че го потърсете. Всяко масло мирише чудесно. Дамите определено ще му се зарадват.


Chic Red




                     Too Faced Chocolate Bar Palette
                      NYX Round Lipstick "Chic Red"
                      Rimmel Exaggerate Lip pencil Red Diva