петък, 27 януари 2017 г.

Oriflame Milk & Honey - продукти за коса

         Меда и млякото са познати от векове със своите подхранващи и омекотяващи свойства. Действат при суха, загрубяла кожа и сухи коси. Затова и през зимата, когато температурите са ниски и кожата ми полудява буквално, посягам често към продукти с по-богати формули. Не пропускам обаче да подхраня и косата си. Ежедневното носене на изкуствени тъкани, вълна и градусите, неимоверно изтощават краищата. Няма как да я подстригваме всеки месец и верни помощници са ни козметичните продукти - шампоани, балсами, маски и различни терапии.
          Обожавам серията с мед и мляко на Орифлейм за тяло. Харесвам и грижата за лице. Ползвала съм почти всичко, което се е предлагало през последните 10 години. Много пъти съм ви споменавал за нея. След толкова добри впечатления, реших да пробвам и грижата за коса. За да мога да усетя и извлека максималното, взех и трите продукта. Съдържат органични екстракти от мед и мляко. Към днешна дата почти съм ги привършила и сядам да довърша публикацията.


        Oriflame Milk & Honey Gold Shampoo
        Шампоана е с нежнозлатист перлен цвят и фини блестящи частички, малко по-светъл е от меда в чашката. Между кремообразна и гелообразна е формулата му. Аромата е лек и приятен. Абсолютно същия е като при всички кремове и душ-гелове/кремове/пяни от серията. Пени се слабо при първото измиване, особено ако е мръсна наистина косата. При второто прави по-хубава пяна, но не обилна. Не дава обем и усещане за свежест, каквито търсят момичетата с тънки и бързоомазняващи се коси. Още под душа, се забелязват подхранващите му свойства и това, че корените са обвити с някакъв слой.


          Опаковката е приятна на външен вид и особено ми харесва златистият й  цвят. Затваря се плътно и чрез щракване, което я прави стабилна и "устойчива" при разнасяне.

         Състав:
        AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, GLYCOL DISTEARATE, LAURETH-4, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HONEY, SODIUM CHLORIDE, PARFUM, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL, GLYCERIN, SODIUM CITRATE, FORMIC ACID, MEL, SINE ADIPE LAC, SORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 47005, CI 14700


          Oriflame Milk & Honey Gold Conditioner
          Балсама е в бяла тубичка и вътре се крие гъст кремообразен продукт с перлен бял цвят и отново фини шимър частички. Нанасям го след маската. Икономичен е. Ще остане количество след като изразходя шампоана. Но при мен винаги е така с балсамите. Обещава лесно разресване, но аз лично съм с гъста и капризна коса, която не успява да извлече полза от това.

           Състав:
     AQUA, GLYCERIN, STEARYL ALCOHOL, BRASSICAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, CETYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, AMODIMETHICONE, CYCLOHEXASILOXANE, ASPARTIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, POLYQUATERNIUM-37, MICA, HYDROXYETHYLCELLULOSE, METHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, MEL, SINE ADIPE LAC, CI 77891, CI 77491



          Oriflame Milk & Honey Gold Hair Mask
          Маската е в същата опаковка като крема за ръце и тяло. Запечатана е с предпазно фолио. Формулата й е доста гъста и е нещо средно между масло и крем. С много блестящи частици и светъл златист цвят. Съдържа още масло от шеа и протеини от пшеница.


         Всички маски, които съм ползвала досега, след нанасяне сякаш изчезват половината веднага. Започват да се стичат по тялото ми, с изключение на подхранващата с шеа на Avon Planet Spa. Тази обаче е толкова гъста и плътна, че цялото количество остава на място докато не го отмия. И е една от малкото, от която не ви е нужна цяла шепа.


        Стои се 5 минути с нея и се измива.


       Състав:

       AQUA, DISTEAROYLETHYL DIMONIUM CHLORIDE, AMODIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, CETEARYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CETEARETH-20, STEARYL ALCOHOL, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, POLYQUATERNIUM-37, HYDROXYETHYLCELLULOSE, METHYLPARABEN, MICA, CITRIC ACID, PROPYLPARABEN, SODIUM CITRATE, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, MEL, SINE ADIPE LAC, SODIUM BENZOATE, CI 77891, CI 77491


          Комбинацията от шампоана, маската и балсама за моята нормална и нетретирана коса, се оказа неособено добра. След сешоара (всъщност винаги ползвам такъв) имам чувството че не съм я измила добре и съм сложила 10 различни продукта. Уж да предпазя косъма, но съм се увлякла и прекалила. А нанасям само по 2-3 помпички от някое олио на краищата. Няма жизненост и блясък, залепена е за главата и стои някак твърда, жилава. Освен това става и права, при мен все едно съм я изправяла умишлено. Видимо я утежнява, макар да няма вид на мръсна. В началото на третият ден е вече с омазнени корени. А ако тренирате и се потите, дори по-бързо. Единственото хубаво е, че блестящите частички остават и след измиване по дължините. Но не са брокати, а точно нежни шимъри. Краищата ми също не се повлияват. Аромата не се запазва и дори мирише странно. Дали защото не е боядисвана, но в този ред на употреба - шампоан, маска, балсам, за моята коса не са подходящите продукти.
           Понеже не обичам да хвърлям, се опитах да намеря някакъв междинен вариант, за да ги доизразходя и започнах да ги ползвам по друг начин. Първо измивам косата си с този шампоан, а след това с Pantene Sheer volume. Нанасям си от маската и малко преди да излезна от банята, от балсама. И спрях да ползвам олио за краищата. Пръскам 5-6 пъти от двуфазния балсам Double Elixir на Loreal Elseve Arginine Resist. В този ред, комбинацията за моята коса се оказа много успешна. Става видимо чиста и с естествен обем. Жива е, има страхотен блясък, краищата са подхранени и мога да я измия на четвъртия ден. Усещам и хидратация, което за настоящите температури ме задоволява напълно. А еликсира на Лореал, прави разресването в пъти по-лесно и почти нямам възелчета.


          Ако някога реша да купя отново този 3 продукта, то ще е след като започна да се боядисвам. В противен случай, трябва да комбинирам с друг шампоан, за да не ходя със безжизнена и спластена коса.
           Шампоана и балсама обикновено струват около 4 лв при намаление и не бих платила повече за тях. Маската я намалят на около 7,90 лв. Опаковката имат лека промяна, но не и състава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар