вторник, 21 февруари 2017 г.

Essence Lipliners - Longlasting, We are... flowers

       Като голям почитател на ярките и тъмни червила, верен помощник за тяхното прецизно нанасяне са ми моливите. И докато преди години имах не повече от 5 в неутралната и розова гама, днес в колекцията ми повечето са в бери цветове, червено и патладжанено. Сами можете да видите че само от тези на Essence, имам цели 4 в бери цветове. :D

        Първите 2 молива на марката, които си купих са от редовната им колекция. Взех 05 Soft Berry, а след него и 15 Honey berry. Имаше толкова добри отзиви, а аз изобщо не им бях обърнала внимание и бързо се поправих. Цената им е 2,19 лв. Меки са, супер лесно очертават контура, а цветовете са пигментирани и дори могат да се носят върху целите устни без да изсушават. Издържат цял ден и задържат стабилно цвета да не излезне от контура, ако не изядете някой бургер разбира се. Малко след това обаче, решиха да променят формулата. И в момента са значително по-сухи. Това прави пигмента им да изглежда по-малко наситен според мен. Трябва да приложите лек натиск и да повторите. Имам само 06 Satin mauve, който ми подари приятелка. Други не съм пробвала, защото нямам нужда от наличните цветове, но и отзивите на останалите блогърки, са същите.


        05 Soft berry е страхотен шоколадов цвят. Любим ми е в комбинация с червилото на Avon Ultra Colour Absolute Tea Rose или Estee Lauder Rose Tea. За съжаление обаче е спряно първото.
        15 Honey Berry е много готин бери цвят - между малина и патладжан е. Стои разкошно с любимите ми червила в тази гама. Напр. Golden Rose Vision 125 или Revlon Ultra HD Matte 610 Addiction.



         06 Satin Mauve както виждате при мен изглежда като нюд, но на устните е по-розов. Аз имам тъмен естествен пигмент и този молив е доста светъл, дори бих казала че се слива. Ползвам го общо взето, за да не се разтича червилото. Но не ми е любим заради сухия и твърд песец.


        Преди месец на нашия пазар се появи колекцията We are... на марката за Свети Валентин и от нея си избрах само този молив, защото имам много червила в малинено и ярко розово, а молив за тях не. Голям пропуск! Нямаше тестери и го грабнах насляпо. Покупката ми се оказа успешна. Молива е много прецизен, цвета е наситен (между светла малина и ярък розов корал) и наистина помага да не се разтича червилото. Формулата му е мека като на прецизните и старите, издържа почти цял ден и определено си заслужава!


        Наживо е по-ярък, отколкото е излезнал. Идеален е за любимото ми лятно розово Maybelline Color Sensational Vivids "Vivid Rose", но е страхотен и за малиненочервени кремове като Kiko Intensely Lavish 05 Heavy Cherry или Aura Final Matte 706 Pink Age. А между тези двете и Vivid Rose, ви уверявам че има разлика. Ето за това харесвам подобни нюанси моливи, защото могат да се ползват за поне 3-4 различни цвята.



        Както виждате от сравнението, 15 Honey berry е доста сходен с 10 Berry on my mind - имат малка разлика в подтона. 03 Yummy berry е тъмна малина.


        Есента попаднах на ласкави мнения за дълготрайните моливи на Essence, но и също че ги няма тук. Веднага си примолих на приятелката ми в Германия да ми потърси малиненият  и светъл патладжанен и вземе. Получих ги в коледния си колет и мога да кажа, че това са най-трайните ми моливи! Нанесени сутрин, издържат буквално цял ден без подновяване. Формулата им е мека като на старите от редовния асортимент, очертават перфектно контура и червилата изглеждат фантастично с тях. Тези са самоподострящи и още по-удобни за употреба. Дори да изчезне цвета от устните ви, контура остава!



        Ако има кой да ви донесе от чужбина, непременно си поискайте от тях! Цената им е 1,50 евро, а качеството чудесно. Пуснали са нови Ultra Last Lipliner и нямам търпение да ги пробвам! Кой знае обаче ще се продават ли тук.


2 коментара:

  1. Толкова много страдам, че смениха формулата на регулярната колекция :( ползвах ги постоянно дори и без червило от горе, без проблем. Сега вече е невъзможно. Но пък така открих моливите на Импала - има сполучливи сред тях.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз имам само един кафяв техен от преди доста години, но понеже открих на др.марки и не съм ги поглеждала какво предлагат. Не са лоша марка за цените,на които се предлатат.

      Изтриване