вторник, 21 март 2017 г.

Yves Rocher Sensitive Vegetal Eye Gel

      Yves Rocher са една от любимите ми марки що се отнася до продукти за тяло - душ гелове, душ кремове, кремове за ръце и лосиони за тяло. Особено коледните колекции, са нещо което не пропускам всяка година. И парфюми добри имат, но не мога да не насоча вниманието ви към бялата им козметика. В началото на есента ви разказах за един чудесен гел-крем за суха кожа от Hydra Vegetal заедно с маската им за лице, която заобичах толкова много и наскоро си взех за проба Nutritive Vegetal.
      Днешния пост обаче ще бъде за околоочния им гел от серията за чувствителна кожа - Sensitive Vegetal. Имах нужда от нов лек продукт за околоочния контур, който да ползвам сутрин преди грима и макар да бях отишла за този от Hydra Vegetal, прочетох описанието на другия и взех него. Искаше ми се да го пробвам.


       Гела оправда очакванията ми напълно и ми стана голям помощник в борбата със сухотата. Върши ми чудесна работа за целта, за която го взех. За торбички и умора не гарантирам, защото нямам такива проблеми, но успокоява и хидратира чудесно без да омазнява и да се чувства тежък. Прекрасен продукт не само за през деня, но и през нощта. И под грим се държи добре.



        Опаковката му е стандартна, но пък много нежна и изчистена откъм дизайн. Отговаря на това, за което е предназначен. Класическа тубичка с малък отвор. Особено ме спечели снимката на зелени листа от лявата страна на кутията. Много добро впечатление прави и подсказва, че в състава му няма животински съставки, а само от растителен произход.


      Съдържа екстракт от лист на Sigesbeckia Orientalis (сигесбекия), получен посредством 100 % натурална екстракция. Във формулата му има повече от 90 % съставки от растителен произход. НЕ съдържа компоненти, предизвикващи раздразнения на кожата, както и оцветители, животински съставки, парфюм, парабени. Продуктът е клинично тестван под дерматологичен, офталмологичен и алергологичен надзор.


     Изследователите от Yves Rocher са избрали екстракт от листата на Sigesbeckia Orientalis именно заради доказаното им успокояващо действие върху кожата. Буквално като растителна отвара, този екстракт успокоява, възстановява и защитава кожата.


       Гелчето е наистина много леко, почти като вода. Няма аромат. В същото време, като човек с мнооого сух контур, който буквално изпива дори мазни кремове, az усещам колко добре хидратира и в дълбочина. Кожата ми е еластична, мека и гладка. Чувствам я успокоена и подхранена. А на повърхността няма някакъв лепкав или мазен филм. Коректора ми не стои пудрено и се прелива с лекота. Взех го, защото сутрин не мога да си позволя тежка формула заради сенките, но ме изненада приятно и като нощна грижа. Сутрин не се събуждам с неприятно усещане и кожата ми не опъва. Дори след измиване с по-силен почистващ продукт, ефекта му е осезаем.


        Освен това е и доста икономичен. Количество колкото зърно леща, ви е достатъчно и за двете очи. Нанасям с потупващи движения и разнасям плавно. Попива за 2-3 минутки и е перфектен за свежо начало на деня. Подготвя зоната около очите за грима, като действа и се грижи за нейната красота отвътре.


        Ако сте в диапазона 20-25 г. и търсите лек и естествен продукт, с който да доставяте нужната доза хидратация на кожата в тази деликатна зона, това гелче е страхотно попадение.
Аз го закупих от магазин Ивис за 22,90 лв, но можете да го откриете и в магазините на марката, safo (Варна), както и в bonjour.bg. Серията включва още успокояващ спрей, крем против червенин петна и същият със SPF20, мицеларна вода, дневен крем и демакиант.


Няма коментари:

Публикуване на коментар