сряда, 5 април 2017 г.

Avon Ideal Luminous "Deep Plum"

     През последните 2 години се сдобих с доста ружове. Залитах по едно и също, може би заради универсалността, но през 2016-та започнах да поглеждам и различни от баналното прасковено и розово. Тенденциите за бери и мауви цветове не ме подминаха и мен. А и през студените месеци определено имам нужда от такива за тъмните ми червила.
      Ружа "Deep Plum" на Avon всъщност имам още от декември 2015-та. Не знам защо го бях забравила в една торбичка след като е много интересен, но се радвам че скоро го преоткрих. Оказа се идеален за тази леко хладна и ветровита на моменти пролет. И нека не ви заблуждава как изглежда в опаковката. Нито студен, нито пък ярък или прекалено блестящ е. Идеален е и за драматичен, и ежедневен грим. Отива на почти всичко като изключим pin-up.


        Стои толкова свежо и нежно, придава лека руменина и фин като воал мауви цвят, че не искам да спирам да го използвам. Носих го напоследък с различни цветови комбинации и съм изненадана от него. Avon са силни в червилата, но и този нюанс сред ружовете се оказа такъв.


         Пробвала съм само 2 или 3 такива продукта на марката и честно казано не бях очарована. Текстурата им беше брашняна, непигментирани и с едри частици. Не стояха добре и като цяло не ми харесаха.. Този обаче е с мека и пудрена формула, като кадифе и успява да залепне без проблем за кожата. Разбира се с добра основа. На голо лице и без някаква кремообразна база, ако не ползвате фдт, няма да се забележи особено.


         Финиша му е леко озаряващ. Придава страхотен фин блясък на кожата, макар частичките в опаковката да не го показват и от суоча да не останете с подобно впечатление. Просто прави кожата да изглежда свежа. А цвета е нежен мауви и позволява напластяване, но не очаквайте супер пигментация. Това не е The Balm "Pinstripe". ;)


          Колкото и да напластите, няма да заприличате на матрьошка. И всъщност от тук ще се досетите, че е идеален за момичета с бяла кожа. Ако сте с тъмна, не би личал и може би освен малко блясък, друго няма да се прояви.


        Нанасям го само с мека и пухкава четка, каквото е Zoeva 126. С нея поставянето става равномерно и се прелива с лекота. Разпрашва се малко, но това е заради формулата. Ако не натискате и загребвате нормално, няма да имате проблем.
         Относно трайността също не мога да кажа че имам забележки. Има избледняване и малко се изтрива, в случай че съм с фин слой фдт или е от леките формули, но като цяло издържа цял ден и не става на петна. Не потъмнява и остава такъв какъвто е бил и сутрин. Има разлика обаче ако сте с по-тъмен фдт. Тогава при мен избива направо малинен нюанс. Нямаше онзи мауви подтон, но с моя си цвят - е перфектен.


         Напоследък доста често виждам намалени ружовете от серията Ideal Luminous и реших да ви покажа Deep plum, ако сте с бяла кожа и търсите нещо подобно. Докато не са ги спрели, имате възможност да се сдобиете с него. В настоящия каталог са на 11,99 лв.

          От наличните ми ружове, освен онзи на The Balm, имам още един на Oriflame. Той е доста стар и затова няма да впускам в подробности. Надявам се марките да наблегнат на подобни цветове, а не само на хайлайтъри или контуриращи пудри. Определено пазара има нужда от разнообразие.


        Deep plum се оказа труден за снимане. На живо е в пъти по-красив.



        Ружа не е нещо необичайно и което си струва на всяка цена да пробвате, но за мен е добър продукт откъм цвят и финиш, затова ще го използвам с удоволствие.



Няма коментари:

Публикуване на коментар