вторник, 2 май 2017 г.

Essence Blossom dreams Rainbow Highlighter + Brush

       Пролетната колекция на Essence Blossom dreams е налична от 2 седмици в някои магазини и дрогерии в България. Казвам някои, защото количествата явно отново са ограничени и в нашия град я има само в Елитис. Интересен от нея ми беше хайлайтъра, но на живо си избрах и четката. Има готини пигменти за нокти с топ лак за тях, обаче стават само за поводи. Бързо започват да падат (за часове), а с топ лак ефекта се разваля леко. В колекцията има два блестящи молива за очи - в бяло и лилаво, както и пила за нокти, уж ароматизирана, но на мен не ми ухаеше на нищо. Останалите неща са матово молив-червило, хайлайтър за вежди, руж и палитра сенки. Цък за сверка и цени.
        Днес ще ви представя хайлайтъра rainbow 01 prism of light и четката към него.


         Както обикновено, кутийката е обикновена и прозрачна. Затваря се стабилно с щракване. Продукта този път обаче не е никак лош. В дрогерията излезнаха много хайлайтъри през последната година, но този rainbow на Essence е наистина доста добро попадение и един от най-красивите. Качеството му е страхотно за цената.
       

         Не е супер мек и маслен, но и не се налага да прилагате натиск за отнемане на цвят. Това от своя страна е плюс, защото пък не се разпрашва изобщо. Можете да нанесете малко количество или да напластите за по-силен блясък.


        Принта и цветовете му под формата на дъга, вероятно ви напомнят на така нашумелия еднорог напоследък. Придават много готин хамелеонов ефект, но не е странен и бих казала, че стои като класически хайлайтър със студент подтон и фрост финиш. Изглежда леко заскрежен на моята кожа и е изключително красив. Не бих казала че си променя цвета, но може би зависи от коя част точно ще нанесете и на каква светлина го гледате. Аз загребвам от всички или главно от трите в средата. Не стои бял и метален, което го прави универсален за моя вкус.


          Трайността му също е чудесна. На моята нормална кожа в по-топлите месеци, остава цял ден на мястото си и избледнява съвсем леко. Ако нямате навик да се пипате, вероятно няма да помръдне. За мазни кожи вероятно няма да има такава, но все пак не би се изтрил след 2 часа. Освен това частиците му не са глитър или като на Мери Лумънайзера, така че ви препоръчвам да го пробвате ако го откриете.


           Цената му е 7.29 лв.


            Разнесени всички цветове с леко прокарване на пръста и един слой:


          Четката от своя страна не ме плени толкова или просто аз не съм свикнала с такъв тип за нанасяне на хайлайтър. Косъма е изключително мек и пухкав, но ако беше по-обемна и заоблена, със сигурност нанасянето щеше да е по-лесно и приятно. Формата й не е подходяща за бързо нанасяне и преливане. А и всяка налична бройка имаше недостатъци. Дали лепилото при дръжката или дължината на космите, но не бяха толкова прилични на вид.


         За руж пък изобщо не мога да се съглася че става. За контур може би да, но е по-тънка за преливане и ще ви се наложи да посегнете към втора за доразнасяне.


         Много е сладурска, харесвате ми цветовете на дръжката и космите, но не са доизмислили както трябва предназначението й. Цена - 6.19 лв.


         Хайлайтъра се нареди до любимите ми и ще продължавам да го използвам с удоволствие.






      Вие успяхте ли да видите колекцията и избрахте ли си нещо от нея?

2 коментара:

  1. Да уловиш как изглежда един хайлайтър на камера върху лицето е просто предизвикателство, но ти си успяла :) От тази колекция нищо не видях, но пък взех хайлайт перличките от колекцията им Марина някоя си :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва малко играчка и подходяща светлина, но ако ти се занимава се получава. :D
      Перличките ги има още, аз ги гледах като ги заредиха и пробвах. Помня че ти им се чудеше. Хубави са, но остава брокат и не стоят така еднородно като пудра или поне на суочовете.

      Изтриване