понеделник, 3 юли 2017 г.

Makeup Revolution Ultra Professional Blush Palette Hot Spice

       Напоследък често попадам на ревюта за палитрите сенки на английската бюджетна марка Makeup Revolution. И като цяло през последните години, станаха много популярни заради копията си на Шоколадите на Too Faced. Аз не взех нито една, защото имам оригиналите и не ме интересуваха. Но тази палитра с ружове видях докато разглеждах в сайта за оригинални парфюми - parfimo.bg и потърсих мнения. Поблазниха ме цветовете, а аз знаете обичам прасковено и нося много. Затова и я взех след малко размисли.


       MUR имат няколко палитри с ружове, но тази пасваше идеално на вкуса ми и избрах нея.  Hot Spice включва 8 цвята, като 2 от тях според мен са хайлайтъри, а другите 6 са ружове в прасковената гама.


         Първото ми впечатление за нея беше много добро. Когато я отворих, ми направи силно впечатление опаковката. Наистина изглежда направена професионално и засега е стабилна. Цветовете са чудесни и топли - подходящи за ежедневието и придаващи свежест на лицето. Естествено по гланцовата повърхност на кутията остават следи от пръсти и това е минуса на този завършек. Въпреки това на външен вид ми хареса. Картонената опаковка също. За цената си от 16,30 е много хубава, но по формулата определено може да се поработи, дори и да се наложи увеличаването й.



        Цветовете в палитрата са пигментирани. Едно леко топване пренася достатъчно на лицето, като зависи колко сте прокарали четката. Можете да нанесете и малко, и много. Но и лесно се увлича човек. Гримирайте се на светло, за да не прекалите без да искате.


         Суочовете направих на чиста кожа - без никаква база. Вижда се каква пигментация имат. По този параграф нямам забележки. Това което всъщност не ми хареса в тази палитра е формулата. Всеки цвят се разпрашва. Двата, така да ги наречем хайлайтъра са по-малко прашливи, но всички останали, дори с мека четка като Zoeva 126 или 127, са силно ронливи.
         * Отляво надясно - първи и втори и ред.


        Независимо дали само докосвате леко или завъртате плътно четката, остават толкова количество прашинки и в рефила. С малко старание се загребват при втория път, но не е приятно и кутията по този начин няма приличен вид като се отвори.


       Ружовете не са от най-финосмлените, но както стана ясно, са меки. В опаковката имат вид на матови, но всъщност всички са с частички. Половината са сатенени, а другите 2 цвята не знам шимър ли се водят. Ще оставя на Вас да прецените.


         Трайността и нанасянето също куцат при мен. Не изглеждат перфектно на скулите, сякаш имам дупчици на места. Не знам дали проблема е в моите умения или фдт, но ми се искаше да стоят някак по-триизмерно. Не издържат без забележка. Носих всички цветове, някои по 2 пъти и винаги забелязвам, че в началото на бузките изчезват на места и избледняват. Особено ако имате навик да се пипате, може и да станат на петна.


         Палитрата не е лоша, като се има предвид колко струва и предлаганото количество, но по формулата има какво още да се желае. Не успяват да залепнат добре ружовете и вероятно това е причината да не се нанасят равномерно, съответно да издържат до сваляне.


          Ако сте начинаещи в грима или искате бюджетна палитра, не се интересувате много от грим и ви трябват няколко цвята за смяна всеки ден, Hot Spice ще ви свърши работа. Но ако сте с мазна кожа, постоянно търсите за проба нови продукти и качество (дори на добра цена), вероятно ще намерите минуси в палитрата. Дайте 2 лв още и си вземете от единичните на Max Factor Creme Puff Blush, които също се предлагат в сайта. В България за съжаление ги няма по стелажите на марката.


        Нюансите са чудесни за летния сезон и подбрах няколко от гримовете ми за Вас с нея.




         На последните снимки съм нанесла а контур от най-тъмния цвят (1-ви в ляво на 1-ви ред), а хайлайтъра е бежовият (4-ти цвят от ляво на дясно). Ружа е предпоследният от втори ред.

  

      * Палитрата ми е предоставена от parfimo.bg

2 коментара:

  1. Имам палитрата ружове Rose Gold 2 и съм изключително доволна от качеството ѝ. Ружът ми не мърда цял ден, стои много равномерно, красиво и естествено, не се разпрашават отделните цветове. Не ползвам много бляскавите, не стават и за хайлайтъри, защото са тъмни, но за вечерен грим с тях може да се придаде една идея блясък на скулите. Може би различните цветове палитри са с различно качество, но аз съм много доволна от своя избор.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-вероятно е така, както при много други продукти. Различните цветове, аромати и категории могат да са далеч един от друг. Палитрата не е много лоша, но има и по-добри определено.

      Изтриване