сряда, 26 юли 2017 г.

Revlon ExpertFX Blush Brush

        Revlon са популярни с най-покривния и траен дрогериен фдт, а именно Colorstay. Да не забравя и най-прекрасното малинено червило "Cherries in the snow". Течните им матови Ultra HD, както и лаковете за устни от серията са чудесни. Но от аксесоарите сякаш няма голямо предлагане по нашите ширини и рядко можете да попаднете на ревюта. Сравнително новата им и "луксозна" серия четки ExpertFX (на пазара са от есента на 2016, ако не греша) обаче се намира в parfimo.bg, откъдето всъщност разбрах за тях и обмислях известно време. Така и не направих поръчка още тогава, но след като ги видях в Одрин не се стърпях. Реших че трябва да имам тази за ружа. Закупих я за 35 лири от gratis, а в parfimo струваше 16 лв и стотинки (снощи беше 8,20 лв, но днес не е налична). Има я обаче в този комплект, който излиза супер изгодно. Съдържа 5 четки и калъф за път.


         Четката е опакована доста стабилно в кутия и изглежда луксозно, така че си оправдава донякъде цената само заради това. Дизайна на дръжката, стабилния пластмасов материал с матово покритие и перфектната форма на космите, са за отбелязване тук. Произведена е в Китай.



        Космите са естествени. Много меки и пухкави са на допир, не дразнят кожата, нито пък са ми се появили някакви пъпки или червенини. Напомнят малко на четката за пудра от Салон серията на Elf. Формата тук обаче е заоблена.



          Главата и е малко по-голяма от Експерта на Real Techniques. Снимах я да познати за по-голяма част от аудиторията марки, за да прецените. Според мен е идеална и нанася чудесно ружа, но не може да обхванете цялото пространство с едно загребване. Започвате от ябълката и продължавате по скулата като едновременно нанасяне и преливате. На мен ми е необходимо да взема 2-3 пъти да поне. Не съм забелязала и да разпрашва допълнително продукта, освен ако той по принцип не е прашлив. Много добре се справя и с пигментирани ружове като NYX Red и Milani Baked Bella Rosa. Накратко в случай че не сте запознати с тях, матови цветове, с които лесно можете да се направите на матрьошка. От тях отнема по малко количество и нанася така, че да контролирате с лекота.


         Ако се чудите защо направих сравнение с черната четка за пудра на Elf в космите, всъщност е заради това че някак набива ружа, но не за да го направи да изглежда пудрен и сякаш сте прекалили, а защото го оставя на място почти цял ден и без да помръдне. В това отношение е перфектна.


         Единственото, което не бих определила като минус, а просто за мен е странно - относно факта че ви се налага да вземате няколко пъти и звука, който се чува при нанасяне. Точно като четкане звучи. И както споменах по-горе, космите са меки и изобщо не си помисляйте че е груба и боцка. При естествените влакна явно това свойство е присъщо за някои модели. Може би недостатък е, че не е хубаво да я пипате с мръсни от фдт пръсти. Остават отпечатъци като при всяка тъмна повърхност.


         Плюс е, че не поема да не кажа никакъв продукт и от едноседмичното ползване почти няма следа. Нещо което за четките на Zoeva не мога да кажа. Вярно че те са бели, но все пак. Ако не знаете че е ползвана, няма и да разберете. Което пък звучи още по-добре относно икономията. До момента не съм забелязала да падат косми. При прането не видях и особено цвят от ружовете, нито от самите косми. Не мирише и гадно, както е известно за четките от естествен косъм.


         Освен за нанасяне на руж, четката е добра и подходяща за бронзираща пудра или контур, а защо не и за пудра. Кой за каквото му е удобна. Не е рехава или прекалено сбита, а посредата.
И като се замисля не и намирам недостатъци, което пък я прави успешна покупка и оправдава цената от 17,50 лв. Не мога да я определя обаче като must have, защото не всяка дама харесва естествени косми и формата донякъде може да не намира за удобна. Аз дори я взех с недоверие и не знаех какво да очаквам. Та пробата само ще ви покаже дали това е Вашата четка, особено ако сте от жените, които са свикнали да се гримират със скосени четки.

          Едно мога да Ви обещая обаче - дори заради дръжката да инвестирате в нея, няма да съжалявате. Цената й не е кой знае колко висока, за да хвърлите пари на вятъра. ;)

2 коментара:

  1. Преди време, една от чуждестранните ютубърки която следя редовно даде много отрицателни ревюта на всички четки на Revlon. Хубаво е да знам, че все пак поне една не е толкова лоша :D но аз лично не смея да пробвам техни четки, след нейното супер негативно ревю... Дизайнът и обаче е страхотен, особено края на дръжката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е лоша четката, но и не е нещо кой знае какво. Дизайна си заслужава най-вече. :)

      Изтриване