събота, 25 февруари 2017 г.

Trend it up Brilliant Moments Chrome Lip Gloss, Lash Top Coat

    Trend it up е последната марка в асортимента на ДМ в чужбина, която се появи през лятото на 2016 година. Тук все още не се предлага, а сякаш имаше такива изгледи. Надявам се да решат да я заредят, защото определено имат доста добри неща.
      В коледния ми колет се криеха 3 техни продукта, но след тях определено искам да пробвам и още. Качеството и цените им са като на любимите p2, за които продължавам да се сърдя на българския ДМ.


      Изненадаха ме с този топ за спирала и глос в страстно червено от Коледната им колекция. Не очаквах изобщо да ми харесат толкова. Ще започна с глоса като по-привлекателен продукт заради цвета.
       Нанася се с четка, която с едно изваждане вади количество, напълно достатъчно и за двете устни. Удобна е, но за прецизен контур при подобни нюанси е хубаво да очертаете с молив. По-лесно ще е и за Вас.


      Няма аромат. Формулата му е много близка, да не кажа идентична с Revlon Ultra HD Lacquers. Мека, не лепне и почти не се разтича.


      А цвета е разкошен - страстно червено с великолепен шимър. Прави устните като сиропирани, огледални. Изключително комфортен за носене, изобщо не изсушава устните и дори бих казала, че е грижа. Не подчертава недостатъци.
       Много е пигментиран! По тази причина аз бих казала, че това е течно червило, а не глос. На горната устна съм нанесла червило под него (Aura Shine Excess 739 Lips Signature), а на долната е само глоса. Както виждате разлика няма - и като цвят, и трайност. И със и без подложка, е супер наситен! Ползвала съм и молив Golden Rose Dream Lips 515.


     Нанесен в 7,30 сутрин, само с пиене при мен издържа до 12. Около 12,30 е останал като стейн и леко е излезнал от контура.


      А устните ви след свалянето му са меки и гладки, ако сте имали сухи участъци падат кожичките. Сякаш сте ги ексфолиирали.


     Страхотен продукт за устни, който ме спечели с първата употреба и много добър двойник на лаковете на Revlon.


      За съжаление е от лимитирана колекцшя и няма да можете да откриете, но пък за мен беше достатъчен за да открия марката като страхотна сред дрогерийните и да продължа да експериментирам с нея в бъдеще.



      Продължавам с топа за спирала. За пръв път ползвам подобен продукт, като не бях особено ентусиазирана. Също като глоса обаче ме спечели с първото нанасяне.

 
     Очаквах да не прави нищо, да не се вижда и слепва миглите, а се оказа точно обратното. Страхотен горскозелен цвят, достатъчно брокатени частички и идеална гъстота на формулата.


     Нанасям върху черна спирала малко след като е засъхнала. Старая се да не се увличам с количеството, защото все пак е с по-течна формула и може да слепне на места миглите. Изваждам четката и нанасям, не ми е нужно втори път да вземам за едното око.


      На моменти разделя/оформя и подчертава по-добре от спиралата ми дори. А ефекта като топ е видим само с един лек слой. Обвива всяка мигла с много красив зелен цвят и блестящи частички, които се забелязват и през очилата. Но не си представяйте силен и натрапчив блясък, а изключително луксозен и празничен. Представете си новогодишните фоерверки. :)



     Не се размазва или рони през целия ден. Свалям го непокътнат вечер със спиралата.
      Очарована съм и от лака за нокти на марката, който ви показах миналия месец и вече искам да пробвам от техните пудри, моливи, червила, сенки, грижа за нокти. Имат водоустойчиви моливи, гел и пудри за вежди. Със сигурност ще си изберете нещо, ако ви попадне марката. ;)


сряда, 22 февруари 2017 г.

Too Faced Papa Don't Peach Blush

         Прасковената палитра на Too Faced Sweet Peach предизвика голям фурор и вероятно беше една от най-коментираните през цялата 2016-та. Естествено бройките, които стигнаха до нас, се резервираха още преди да е пристигнала и за свободна продажба не останаха. Разочаровани имаше доста, но за щастие успеха и търсенето повлияха и я направиха перманентна. И вече спокойно можете да си я купите от Сефора заедно с новите продукти от цялата колекция, която Too Faced пуснаха преди около месец (два) - трио палитра за лице, руж и глосове.
         Както знаете, аз бях от късметлиите и си запазих още през пролетта палитрата сенки и ви разказах за нея в този пост. От новите продукти бях хвърлила око само на тройката (бронзър, руж и хайлайтър), но някои мнения за бледи цветове и суха формула, ме отказаха от нея. Наскоро обаче видях ревюто на наша блогърка на ружа единичка Papa Don't Peach и от суоча толкова харесах цвета, че веднага го поисках. Обожавам прасковените блестящи нюанси и вече си правят компания със сенките.


        Опаковката на ружа е от същия материал, цветове и принт с праскова. И ухае по същия начин като сенките, но доста по-леко. Трябва почти да допрете до носа си, докато сенките се усещат още преди да сте извадили от картонената кутия. Но не го отчитам като минус.


        Прави ми впечатление, че сякаш е малко нестабилна кутийката. Като се отвори и се клати леко откъм затварящия механизъм. Не мисля че би се счупила, но не бих я носила с мен без картонената опаковка.  Иначе е супер сладурска и свежа.


       Цвета на "Papa Don't Peach" е много интересна светла праскова със златисти частички. Върху моите бузки стои подобно на Milani Luminoso, а финиша е шимър и ми прилича на MAC Springsheen. Блестящ е, но не прекалено за моя вкус.


       Текстурата му на допир е твърда и леко груба дори, но заради това не се разпрашва изобщо. Най-добре се отнема и нанася с мека и пухкава четка. Не можете да прекалите с него. Позволява напластяване. Аз загребвам по 3 пъти стабилно с четката за всяка страна, за да получа наситен цвят. Това го прави подходящ за почти всякакви комбинации на очите и устните. На по-тъмни кожи, не мисля че ще личи особено.


        Трайността му е перфектна. Аз съм със суха кожа и в момента активно ползвам Bourjois Gel Serum Foundation с лека пудра, но ружа издържа цял ден. Дори не избледнява. Свалям го непокътнат вечер. Нито става на петна, нито се размазва. Носих го със златист хайлайтър и с бял/фрост (розов подтон), стои страхотно и с двата.


         Цената на ружа е 56 лв.



        Ако харесвате и носите прасковени нюанси или пък имате палитрата за очи, не пропускайте и този руж. Според мен е в универсален цвят и ще е чудесно попълнение към колекцията ви. През лятото на кожа с тен, би бил още по-красив!.



         Правих няколко грима през последните дни, но светкавицата ми измива цвета на Papa Don't Peach, а без - стават тъмни снимките и не знам колко ще са ви полезни. Все пак ще публикувам няколко.



вторник, 21 февруари 2017 г.

Essence Lipliners - Longlasting, We are... flowers

       Като голям почитател на ярките и тъмни червила, верен помощник за тяхното прецизно нанасяне са ми моливите. И докато преди години имах не повече от 5 в неутралната и розова гама, днес в колекцията ми повечето са в бери цветове, червено и патладжанено. Сами можете да видите че само от тези на Essence, имам цели 4 в бери цветове. :D

        Първите 2 молива на марката, които си купих са от редовната им колекция. Взех 05 Soft Berry, а след него и 15 Honey berry. Имаше толкова добри отзиви, а аз изобщо не им бях обърнала внимание и бързо се поправих. Цената им е 2,19 лв. Меки са, супер лесно очертават контура, а цветовете са пигментирани и дори могат да се носят върху целите устни без да изсушават. Издържат цял ден и задържат стабилно цвета да не излезне от контура, ако не изядете някой бургер разбира се. Малко след това обаче, решиха да променят формулата. И в момента са значително по-сухи. Това прави пигмента им да изглежда по-малко наситен според мен. Трябва да приложите лек натиск и да повторите. Имам само 06 Satin mauve, който ми подари приятелка. Други не съм пробвала, защото нямам нужда от наличните цветове, но и отзивите на останалите блогърки, са същите.


        05 Soft berry е страхотен шоколадов цвят. Любим ми е в комбинация с червилото на Avon Ultra Colour Absolute Tea Rose или Estee Lauder Rose Tea. За съжаление обаче е спряно първото.
        15 Honey Berry е много готин бери цвят - между малина и патладжан е. Стои разкошно с любимите ми червила в тази гама. Напр. Golden Rose Vision 125 или Revlon Ultra HD Matte 610 Addiction.



         06 Satin Mauve както виждате при мен изглежда като нюд, но на устните е по-розов. Аз имам тъмен естествен пигмент и този молив е доста светъл, дори бих казала че се слива. Ползвам го общо взето, за да не се разтича червилото. Но не ми е любим заради сухия и твърд песец.


        Преди месец на нашия пазар се появи колекцията We are... на марката за Свети Валентин и от нея си избрах само този молив, защото имам много червила в малинено и ярко розово, а молив за тях не. Голям пропуск! Нямаше тестери и го грабнах насляпо. Покупката ми се оказа успешна. Молива е много прецизен, цвета е наситен (между светла малина и ярък розов корал) и наистина помага да не се разтича червилото. Формулата му е мека като на прецизните и старите, издържа почти цял ден и определено си заслужава!


        Наживо е по-ярък, отколкото е излезнал. Идеален е за любимото ми лятно розово Maybelline Color Sensational Vivids "Vivid Rose", но е страхотен и за малиненочервени кремове като Kiko Intensely Lavish 05 Heavy Cherry или Aura Final Matte 706 Pink Age. А между тези двете и Vivid Rose, ви уверявам че има разлика. Ето за това харесвам подобни нюанси моливи, защото могат да се ползват за поне 3-4 различни цвята.



        Както виждате от сравнението, 15 Honey berry е доста сходен с 10 Berry on my mind - имат малка разлика в подтона. 03 Yummy berry е тъмна малина.


        Есента попаднах на ласкави мнения за дълготрайните моливи на Essence, но и също че ги няма тук. Веднага си примолих на приятелката ми в Германия да ми потърси малиненият  и светъл патладжанен и вземе. Получих ги в коледния си колет и мога да кажа, че това са най-трайните ми моливи! Нанесени сутрин, издържат буквално цял ден без подновяване. Формулата им е мека като на старите от редовния асортимент, очертават перфектно контура и червилата изглеждат фантастично с тях. Тези са самоподострящи и още по-удобни за употреба. Дори да изчезне цвета от устните ви, контура остава!



        Ако има кой да ви донесе от чужбина, непременно си поискайте от тях! Цената им е 1,50 евро, а качеството чудесно. Пуснали са нови Ultra Last Lipliner и нямам търпение да ги пробвам! Кой знае обаче ще се продават ли тук.


понеделник, 20 февруари 2017 г.

Chloé Love EDP

       Love by Chloe е празник на чиста, щедра и спонтанна женственост. Заразна красота, която е безплатна и грациозна. Аромата е вдъхновен от интимността на ритуал за красота. Нежен и пудрен. Лек, чувствен и преливащ цветовете на пудра и ориз. С нотки на портокалов цвят, розов пипер, зюмбюл, ирис, люляк, глициния, хелиотроп, мускус, пудрени нотки и ориз на прах. Разработен от носовете Луис Търнър и Натали Грасия-Сето. Лицето на рекламната кампания е Рикел Зимерман.



         Бутилката на "Love" е в нежни златисти нюанси, а името е елегантно и деликатно гравирано. Капачката е прикрепена с фина верижка към флакона. Точно като неразрушима връзка между двама влюбени.


       Love е огромен букет от лилави цветя. Пролетни, отрупани с много цветове и пудра.  Започва с чувствена и леко пикантна комбинация от розов пипер и африкански портокалов цвят. Силна и привлекателна, даваща начало на нещо запомнящо се и магнетично! Love е изтънчен и изискан.


         Жената, която обича романтиката и да я държат за ръка, да си краде целувки и да пише любовни бележки, ще заобича Love. Когато го нося, се чувствам така сякаш съм стъпила крачка назад във времето. В никакъв случай не си представяйте ретро и остарял аромат. А на чиста и луксозна пудра, под която има много хелиотроп, ирис, зюмбюл и прекрасни люляци. Мускуса гали като с перце сетивата ви. Нежен като копринена риза. Вечната класика!
         Жената, която носи Love е облечена в елегантна и деликатна рокля, но е и много, много уверена в себе си и наситена с емоции! Сякаш отива към олтара, за да изрече заветното Да на своя любим!


         Кремообразна експлозия - букет от чиста пудра и оризови нотки със страстни лилави цветове, пипер и муск! Въздействащ и неустоим! Това което прави Love различен и уникален, е пудрения ориз с щипка тръпчивост и пипера.



         Толкова емоционална композиция, която наистина ще почувстваш.... с всеки дъх и всяка мисъл. Прекрасен през всеки един сезон и за всеки щастлив повод!


         Ретро кабриолет, начупена коса в стил 70-те и меко палто. И цялата любов, която ми е дадена е само на ръка разстояние и едно пръс. Да бъдеш в 1976 през 2017-та! Копринена чанта, докосната от разпиляна пудра и следа от устни в червило..... и о, ориз в ъгъла на стаята! Имаш чувството, че носенето на този аромат, ти е достатъчен и грим не ти е нужен. Защото лицето ти сияе от щастливите хормони, които ти е създал. :)



 
         Много добра трайност и шлейф има Love, а как се раздава в дъждовно време! (Ако искате още по-наситена негова версия, тествайте Love Intense.) Това е парфюма, който заслужава да бъде оценен. Да заеме почетното място и бъде подпис! Влюбите ли се, ще е за цял живот!

                                                                                                                         Love by Cloe

неделя, 19 февруари 2017 г.

Golden Rose Liquid Concelar 04

      Течният коректор на Голдън Роуз купих случайно преди повече от година. Трябваше ми нов, но не знаех кой точно искам и без да съм проучвала, го грабнах. Разхождах се в Елитис и се застоях пред щанда на марката, а не беше наличен моя цвят от любимият ми в сходна опаковка на Essence Stay Natural. Не бях чела никакви отзиви, но за цената му от около 5 лв, не мислих и реших да му дам шанс. Чак сега му дойде реда, поради наличието на няколко други.


       Който е имал такъв продукт в същата опаковка, знае че свършват доста бързо. За месец и половина максимум при ежедневна употреба и при положение, че аз го ползвам само за зоната около очите. Не изсветлявам други части по лицето си. Но пък така възможността да застои е малка и предвид апликатора, няма да е особено хигиенично. Както и при Есенския, и тук е нужно да изчакате 1-2 минути, за да стигне до четката коректора. Завъртате веднъж или два, за да не се окажете с двойно количество за измазване. Механизма му не ми е създавал проблеми.


        Не помня какви бяха останалите цветове, но мисля че нямаше особено тъмни. Предлагат се 5 на брой, като 1-цата е най-светла и бяла. Моят е номер 04 и може би, защото съм с жълт подтон, съм избрала него тогава. Не ми жълтее обаче под очите, а цвета ми пасва на тена и стои добре. Не изсветлява зоната, имайте го предвид, просто скрива тъмните кръгове. Сравних го с други 2 от познатите коректори на по-голямата аудитория, за да придобиете представа.


 
       Консистенцията му е от по-гъстите, но се нанася и прелива сравнително лесно. Самият коректор обаче не е много подходящ за суха кожа според мен. Именно поради тази причина чак сега го изразходвам и не посягах почти към него доскоро. Аз лично съм със сух околоочен контур и преди да го нанеса, трябва добре да съм хидратирала. На моменти пак стои по-неестествено и е възможно да подчертае неравностите, но с пудра отгоре, всичко е 6. Все пак ми се щеще да е идея по-кремообразен. Не бих казала, че е лош, но на пазара вече има доста бюджетни и с чудесни качества коректори. Хем покривни, хем естествено стоящи.


        Покривността му е лека към средна. Аз си имам изразени тъмни кръгове и както не успявам да се наспя напоследък, задължително се нуждая от коректор. Този успява да скрие по-голямата част от "умората", но не напълно и малко прозира. Харесва ми обаче, че не стои толкова видимо, както беше при мен с Maybelline Fit me. Ако напластявам за по-голяма покривност, е възможно да стане на парцали и по тази причина не е ок да се прекалява с количеството.


         Трайността му не е никак лоша. Не съм забелязала да ми се събира под очите и да подчертава всяка гънка. Общо взето, запечатан с пудра, си издържа цял ден и го свалям вечер с останалия грим. Може да е избледнял, но нищо фрапантно. Чудесен и за грим без грим.

             Фдт - Bourjois Gel Serum Vanilla
Спирала - Maybelline Lash Sensational
Руж - Milani "Luminoso"
Червило - Catrice Ultimate Shine "120 Wood Rose Propose"

         За цената си, Golden Rose Liquid Concealer не е никак лош и отново бих закупила, ако не съм набелязала нов за проба. В дрогерията има и други по-добри, но този си върши работата за моите нужди и не беше несполучлива покупка. Все пак, щях да го обичам повече, ако не налагаше нуждата от хидратиращ крем и можех да напластявам, без да стои пудрено и да подчертава някои неравности. Попаднах на видео в ютуб за контуриране с продукти на марката, ако ви е интересно - цък.


       Разглеждайки българския сайт на марката, попаднах на контуриращата им палитра и бих я пробвала, ако е налична на щанда. А и триото сенки в този пост ме грабна, докато търсих нейни суочове.