петък, 19 май 2017 г.

Oriflame Royal Velvet Firming Eye Contour Cream

        С напредването на годинките, все повече започнах да се оглеждам за кремове и серуми с анти-ейдж ефект. Особено проблемна при мен е околоочната зона и за нея се грижа повече. Споделяла съм често, че кожата ми е много суха и винаги търся нещо богато хидратиращо и подхранващо. Затова и в началото на годината при едно намаление, се сдобих с този стягащ крем за околоочния контур от популярната "Кралска кадифена колекция" на Орифлейм. В следващата брошура е намален на същата цена - 4,99 лв и затова бързам да ви кажа какво мисля за него. Да си помислите, ако имате нужда от нов околоочен.


      Серията ККК е за жени на възраст над 35 години. Аз съм с 10 надолу, но кремчетата за тази група, на мен ми идват леки и исках да пробвам нещо по-силно.


     Формула, която прави кожата около очите по-стегната и плътна, като заедно с това се бори с подпухналост и тъмни кръгове. Това е обещанието на производителя. С екстракт от черен ирис в сърцето, богат на флавоноиди, които помагат за подсилване на кожната текстура, тонизиране, хидратация и подобряване на еластичността.


       Крема е с наистина плътна и гъста маслена текстура, която дарява кожата с необходимата доза хидратация и подхранване моментално. Има някакъв лек аромат, но той почти не се усеща. Нужно ви е много малко количество, това от снимката е предостатъчно за едното око. За 2 месеца съм изразходвала по-малко от половината тубичка, а дадох и на приятелка от него. Ползвам крема само вечер, защото сутрин заради грима съм с бързопопиващ гел.


      При нанасяне усещате как продукта сякаш веднага запълва фините линии. Толкова е богат. Наподобява малко и вазелин. Омекотява чудесно и сутрин няма опъване или стягане. Само гладка, подхранена и мека кожа. Това е първият крем, с който се родих и получавам нужното за моя контур. Мазен е, но не прекалено. Не лепне. Изключително приятен за употреба. Не щипе или люти, макар да нанасям около цялото око.


        Относно тъмните кръгове и изглаждане на линиите, не мога да кажа че виждам някакъв ефект. Ползвам крема от 2 месеца, но върху кръговете знаете че трудно козметика може да повлияе. А бръчици все още нямам, което се старая да поддържам като се грижа непрекъснато за кожата на цялото си лице.

         Кремчето обаче ми хареса много въпреки това и с удоволствие ще си го изразходвам. Причината поради която не бих го повторила, е наличието на феноксиетанол. Затова и не си взех втора опаковка от него сега. Но ако вас не ви притеснява тази съставка и вече гоните 30-те, с 2 ръце ви препоръчвам да го тествате.

сряда, 17 май 2017 г.

French macarons on my nails

     Със затоплянето на времето все повече ми се носят ярки и свежи летни цветове. И заедно с тях, започнах да посягам и към стикери с весели шарки. Тези с макароните стоят супер сладурско и носят много настроение в мрачното време.



         Ados е полска марка, която всъщност вече от години не съм срещала. Имаха нелоши лакове, но явно нямат търсене у нас. Art de lautrec са тяхна подмарка също. Те може да са ви познати. Този корал е No. 548 - не е неонов, но е страхотен за офиса. Покрива на 2 слоя и с топ лак си издържа прилично време.



         Появяват ми се балончета, но топ лака ги скрива и го нося без проблем.



        Стикерите от тази серия на Born Pretty Store се оказаха хубави, но и огромни. Една лепенка, ми е идеална за 2 пръста. Разрязана наполовина, покрива абсолютно точно целият нокът. Обръщам я по хоризонтал и така налагам. Само изрязвам ъгълчетата от единия край и подвивам в долната страна под израстналия нокът.



        С нетърпение чакам още по-високи температури, за да нося неони.