събота, 12 август 2017 г.

Essence Hip Girls wear blue jeans "01 start the blue rebellion!"

         През месец юли, в магазини Елитис беше заредена една от последните лимитирани колекции на Essence - Hip Girls wear Blue Jeans. Ще бъде налична само там, а новата Cubanita можете да откриете в  дрогерии ДМ. Поради наличието на много лакове, аз се спрях само на дънковия "01 start the blue rebellion". Финиша му е много красив и фин пясъчен, като напомня на джинси.


         Четката му е широка и много удобна, овала както виждате е перфектен. Консистенцията му също е страхотна, а покривността е без коментар - един тънък слой и покрива от раз. Точно на толкова е и на снимките. Няма нужда от втори според мен, само ако искате по-дълбок цвят.


         Освен това съхне супер бързо и е от лаковете, които привеждат за минути маникюра ви в чудесен вид. Ако нямам време или ми е мързеливо, обичам да посягам точно към такива финиши.


 
        Единствения недостатък на лака е, че не е много траен. Носих го без база и на третия ден връхчетата се бяха оголии, а също така липсваха цели ъгълчета на 2 пръста.


         Пясъчния ефект се запази, но такива цветове са красиви, когато не са износени и обелени.
Това важи за всички тъмни нюанси, независимо пясъчни, шимър или крем.


       Въпреки това, смятам че лака е сполучлив и си заслужава близо 5-те лева. Само заради красивия син цвят, ви го препоръчвам!



        Побързайте докато колекцията е все още налична - има още 3 цвята, но този е първенеца!


неделя, 6 август 2017 г.

Avon Planet Spa Oriental Radiance with white tea

       Oriental Radiance е една от първите серии Planet Spa, които Avon лансират. Години наред обаче не се предлагаше на нашия пазар и по желание на клиентите отново е в брошурата от 2015, ако не греша.
        Белият чай има много ползи не само върху организма, а и в козметиката. Не напразно е избрано и името Oriental Radiance. Бори се с бръчките и преждевременното стареене на кожата, енергизира, има противовъзпалително действие и успокоява. Както знаете, е известен още с избелващите си свойства. Подходящ е при проблемни кожи.

        * Чаят на снимките не е бял (Earl Grey), но аз като цяло не го харесвам заради горчивината.
 
        Почистващият гел е любимият ми продукт от серията заедно с пилинга. Със средногъста текстура е, ухае ободряващо и има лек тръпчив намек. Много е освежаващ за старт на деня и почиства перфектно кожата от нощната грижа. С грим обаче не се справя, защото щипе на очите и не го препоръчвам като продукт за тази цел. Порите са идеално чисти и лицето е подготвено за дневния крем. През зимата може би ще ми е леко изсушаващ, но вярвам че никой не пропуска околоочен и хидратиращ крем.


        Помпичката му е удобна, не пръска на всички страни и два натиска ви осигуряват нужното количество за измиване на цялото лице.


        Пилинга ухае малко по-слабо от гела и има кремообразна текстура, която наподобява гъста каша с ексфолииращи частички. Нещо подобно на триците на Христина е. Много е приятен и действа чудесно за подготвяне кожата за маска. Не е груб и мога да го използвам всеки ден. Не премива до скърцане, което е чудесно и мисля да продължа с него през есента.


          Икономичен е и опаковката би стигнала за 2-3 месеца, ако се ползва ежедневно.



        Маската е пилинг и с нищо по-различна от всички такива на пазара. Не ми хареса, защото знаете какво е известно за тях. Трябва да се нанася на тънък слой, защото в противен случай не изсъхва и няма как да я разлепите. Не е от супер болезнените, но има силен алкохолен аромат и нито почиства порите, нито прави нещо забележително за лицето ми. Дали ще я ползвам след скраба или някой друг продукт, общо взето почти няма разлика.


         Като цяло аз не харесвам този тип маски и никоя не ми е направила впечатлени досега, затова и не очаквайте да ви препоръчам.


         Ободряващият гел и пилинга обаче ми станаха фаворити и ще изразходвам с удоволствие. Успешно почистват и ободряват без да са изсушаващи за комбинирана кожа през лятото. Не знам дали бих ги подновила, защото винаги искам да опитвам нови марки и продукти, но са сполучливи и вярвам, че ще ви харесат. Аромата е по-силен и нетипичен, затова се уверете че ще ви понесе.