неделя, 1 април 2018 г.

Elizabeth Arden Splendor EDP

        Пролетта е тук. Разцъфналите черешови дръвчета с червени кончета по тях, прекрасните и пълни с цветя паркове, слънцето което проблясва и пълните с малки дечица паркове. Обичам този сезон и не спирам да му се наслаждавам, да вдишвам от аромата на прашните улици дори. Свежест, пастелни тонове и нови мечти. Навсякъде около нас е цветно, особено на ден като днешния празник. Да са честити прекрасните имена на всички, празнуващи Цветница. Бъдете нежни и желани, скъпи дами!
        Трудно е да уловиш в бутилка красивите бели цветя и кичести зюмбюли в разцвета им, когато аромата се разнася около вас като мъгла. Като нежен крем, който те обвива и гали небцето.... и не можеш да спреш да го опитваш. Искаш още и още. Сякаш си в градината на баба, която е пълна със зюмбюли и целият двор ухае от тях. Мириса на цветя е толкова свеж, неподправен и с ретро привкус в Splendor.

  
             Огромен и пищен букет от лилии, магнолии, божур, зюмбюли, момина сълза, фрезии и жасмин. Както за J'adore казват "сякаш са ви ударили с букет по главата", тук истината е много близка. С тази разлика, че е букет от бели цветя. Ненапразно и името му означава "великолепие/разкош/блясък". Чувствам го като луксозна кошница в кралския дворец, но не една. А десетки, разположени навсякъде и напомнящи зад всеки ъгъл.
             Няма никакви цитруси, никакви плодове. Ананаса и зелената ябълка от пирамидата моя нос не ги регистрира изобщо. Може би щипка бергамот, но само толкова.  


            Има и сапунени нотки, които ви карат да се чувствате сякаш току що сте излезнали от банята. Бяла кожа, чистота и непринуденост. Нежни като капчици роса, като клонки момина сълза. Галят сетивата и изпълват с желания за нещо ново, красиво и естествено.


           Жасмина също е много добре балансиран и на моята кожа се усеща, но без да нагарча. Ако сте пили зеления чай на Ahmad с жасмин, ще се сетите за какво говоря. Тук е по-мек и с кремообразен завършек. Мускуса е нежен и не толкова осезаем, преплита се много хармонично и придава фон, с който цялата картина изглежда завършена.


            Сапунен, но и кристално свеж. Като току що измити кристални чаши. Ярка и неподправена е същността му. В тази бутилка са уловени моментите от детството дори. Когато живеехме без стрес и се радвахме на малките неща от живота. Когато тичахме боси по тревата.


            Ако търсите малката сестра на Truth or Dare, открихте я! Тя е по-нежна, крехка и се усмихва повече. Няма ги онези нахални бели цветя. Няма я туберозата. Със Splendor глава няма да ви заболи. Спокойно можете да го носите и през лятото, особено е подходящ за сватба. Ще се впишете неминуемо в това събитие с рокля в бежови или бледосини нюанси. Флакона, който напомня на римска колона, е компактен и чудесен за кокетната ви чанта. Не заема място и не тежи.


            Дървесните нотки тук не вземат превес, но без тях няма да ги има тези отрупани бели цветове. Те са базата, която напомня за себе си и не отнема от красотата на картината. Всичко е изпипано до съвършенство с кедъра и сандаловото дърво.


          Ако трябва да ви сравня аромата с нещо познато от по-леснодостъпните марки, това ще е Avon Perceive категорично. Ако той е бащата, Splendor е негова дъщеря. Пълно копие до кости. С тази разлика, че тук го няма пиперливия и остър характер, силата, нито пък сладостта. Зрял и чувствен е той, за разлика от дъщеря му. Не си мислете че няма интензитет и е мимолетна обаче. Ароамата на "Splendor" ще остане с вас няколко часа. С едно подновяване наобяд, ще сте уверени през целият ден. А цената му е като на дрогериен продукт. Ретро попадение за жълти стотинки. :)

          * Парфюма ми е предоставен от parfimo.bg - оригинални парфюми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар