четвъртък, 11 август 2016 г.

Nature of Agiva Peony - измиващ гел за лице с божур

       Постоянната употреба на грим, а и замърсяванията, които се лепят по лицата ни когато сме навън, предполага и ежедневно почистване с гел. По тази причина в банята ми винаги има по 2-3 отворени продукта и постоянно се оглеждам за нови. Обичам разнообразието и видя ли такива свежи опаковки, аромата е нежен и производителя български, им давам шанс. И нашия пазар се обогати доста през последните няколко години, и то с доста добри неща, така че не ги отписвайте.
         Ползвах преди известно време ексфолианта за тяло на Nature of Agiva с божур (цък) и по тази причина, дадох шанс на този измиващ гел за лице с натурален екстракт от божур, пантенол и сребърни микросфери. Предназначен е за нормална към суха кожа. И не бих го препоръчала на онези от Вас с мазна кожа, защото не почиства порите в дълбочина. Ако предпочитате леко измиване и освежаване сутрин или преди нанасяне на нощната грижа, може да ви устрои.


          Има много нежен и лек цветен аромат. Ухае на пролет и свежест, чистота. На красивите и току що разцъфнали божури. Не дразни по никакъв начин, защото не се усеща особено. Текстурата му също е приятна. Типичната гелообразна, но със сребристи микросфери, които се разтварят при масажиране. Продукта не се пени като повечето гелове за лице и остава със същата консистенция при намокряне и разтриване върху кожата, точно какъвто е в опаковката.


        Необходимо ми е количество, колкото половин орех (ориентиеровъчно) за сваляне на пълен грим. За отмиване на нощната грижа или просто освежаване след събуждане, и 2 капки са ми достатъчни. Кожата става мека, чиста и я усещам че "диша". Не я изсушава изобщо. Порите ми около носа не са перфектно почистени, както с Garnier Pure Active, но пък формулата е мека и няма как да постигнете такъв ефект.
         Относно почистването на водоустойчив грим не съм го тествала, но съм сваляла нормалният ежедневен и го изтрива почти перфектно (на 97 %). Остава много малко мръсотия по тампона с мицеларна и розова вода.


          Не мога да се съглася че не дразни очите, защото при по силно търкане се усеща лек дискомфорт (пощипване и запарване). Не е обаче непоносимо и за секунди се изтърпява. Ако носите обаче един слой спирала, която по принцип се чисти лесно, не бихте имали проблем с това.


           Марката предлага и гел с маслина, както и с роза. За първият съм чела хубави неща, но не съм го ползвала лично. Като цяло този с божур ми хареса и бих си го взела отново. Спечелиха ме меката формула, нежния аромат и освежаващото усещане след измиване.


        Цената  на гелчето е 4,70 в Елитис. Доскоро този с маслината и с роза бяха намалени в Кауфланд на 3 лв и стотинки. Струва си да си опитат за тази цена.


Няма коментари:

Публикуване на коментар